تجربه در کشور ما ثابت کرده هر وقت مردم احساس کردند انتخابات حالت رقابتي دارد مورد اقبال قرار گرفته و مردم هم مشارکت کردند. البته نظري هم وجود دارد و ادعا دارند که با توجه به اينکه شرايط اقتصادي مطلوبي در کشور وجود ندارد به احتمال زياد اين شرايط اقتصادي در مشارکت مردم و حمايت آنها از اصلاحطلبان تاثير منفي دارد.
یمنیها و به خصوص بازوی نظامی آنان - انصارالله- به شدت ضدآمریکایی هستند و پیروزی آنان به معنای شکست نظامی آمریکا است چرا که همه میدانند اگر آمریکاییها میتوانستند، از پیروزی مخالفان مسلح خود جلوگیری میکردند.
تحریم دکتر ظریف نشان ضعف مطلق دیپلماسی امریکاست. وقتی وزیر خارجه امریکا اعلام میکند آقای دکتر ظریف طرف مناسب آنها نیست و ایشان تهدیدی علیه سیاستهای امریکاست که حتی ناتوانی پمپئو در مقابل ظریف صدای رسانههای دستراستی امریکا مانند فاکسنیوز را هم درآورده است.
بايد بدانيم ايجاد ائتلاف بر ضد ايران براي آمريکاييها مشکل است. آمريکاييها از بهانه لازم براي ائتلاف سازي برخوردار نيستند. همچنين آلمان نيز اعلام کرده که به چنين ائتلافي نميپيوندد دليل آن نيز روشن است چون آنها نميخواهند خود را آلوده و وارد جبههگيريهاي نظامي کنند.
با تحریم ظریف اگر دولت میخواهد عزت ملت ایران و منافع و امنیت ملی کشور را حفظ کند و واکنش مقتدرانه و عزتمندانهای به آمریکاییها بدهد، باید تا دیر نشده اولا به پشتوانه ملت خروج رسمی و کامل ایران از برجام را اعلام کند.
به نظر ميرسد که هم مايک پمپئو، هم دونالد ترامپ و هم جان بولتون از روي ناداني و به دليل عدم شناخت دقيق از ملت ايران کورکورانه و بدون هدف مسائلي را مطرح ميکنند که مورد تمسخر رسانههاي غربي قرار ميگيرند.
سخنان تاکیدی «دومنیک راب» در روز نخست تصدیاش در مسند وزارت امورخارجه دولت «بوریس جانسون» حائز تامل است. او گفته است:«نباید میان اتحادیه اروپا و آمریکا بر سر ماموریتهای دریایی در خلیج فارس کشمکش وجود داشته باشد.» راب به نکته دیگری هم در روابط تنشآلود دولتش با ایران بر سر نفتکشها اشاره کرده است؛ اینکه «قصد اتخاذ تصمیم عجولانه ندارد، اما بهطور کامل ...
فاصله واکنش رهبر معظم انقلاب اسلامی به توقیف کشتی ایران و فرمان ضمنی به «فرزندان انقلابی» برای زدن سیلی به «انگلیس خبیث» به سه روز نرسید و کار تمام شد. این در حالی بود که اعلام رسمی اقدام عنقریب ایران میتوانست بر درجه هوشیاری «انگلیسیهای خبیث» بیفزاید و کار را قدری هم دشوارتر کند.
آمریکا شیر یا خرگوش نیست بلکه یک ماهیت واحد است. شیطان اکبر و طاغوتی که جز به تسلیم و بندگی دیگران راضی نخواهد شد. آمریکا کفتاری است که اگر در مقابل ضعیف قرار گیرد غرش میکند و میدرد و خود را شیر تصور میکند و اگر در مقابل قوی، متحمل ضربه شود، زوزه کشیده و فرار میکند.
انگليسيها با کشاندن نيروهاي دريايي کشورهاي اروپايي به منطقه خليجفارس دنبال آنند که تهديدها را جدي کرده تا از آن استفاده کنند و مثلا در قدمهاي بعدي کاهش تعهدات برجامي، بر ايران تاثير بگذارند.
نميتوان کارنامه اصلاحطلبان و ليست اميد را کارنامهاي موفق ارزيابي کرد، چراکه جداي از جلوگيري از ورود تندروها به مجلس، ليست اميد بايد گامهاي جديتر در راستاي مطالبات مردم برميداشت. بايد تاکيد کرد که دست اعضاي ليست اميد هم بسته است.
سفر یک هاشمی به حج امسال با حمایت و اختیارات کافی به اتکای علاقه دیرینه به نام آیتا... هاشمی در عربستان، میتواند علاوه بر آنکه حاوی بالاترین سطح پیام تغییر در روابط دو کشور بزرگ اسلامی باشد، قطعا دیپلماسی سیاسی- نظامی ترامپ را با چالش جدی روبهرو کرده و زرنگ بازیهای سیاسی او را به سدی محکم خواهد کوبید.
تحولِ مدنظر رئیس جدید قوه قضاییه، موانع جدی خواهد داشت. مضاف بر اینها، قوه قضاییه گران اداره می شود و یا دستکم برای کارآمد کردنِ مدلِ فعلی نیازمند افزایش چشمگیر هزینهها هستیم. لذا حتماً این مدلِ اداره عدالتخانه نیازمند تغییر است.
بدون افزایش «تولید رضایت» در سطح ریز بدنههای جامعه مدنی و بدون توسیع مفهوم ایران به نحوی که منحصر در افرادی که شبیه ما نیستند و مثل ما نمیاندیشند، نمیتوان در آن نبرد تاریخ پیروز شد.
آنچه در نامههای محرمانه مکرون و روحانی خطاب به طرف مقابل آمده است متضمن یافتن راهی میانه یعنی عدول مشترک ایران و آمریکا از مواضع کنونی خود بوده و حال آنکه با توجه به تفاوت ماهوی رفتار برجامی آمریکا و ایران، تلاش مشترک مکرون و روحانی باید روی متعهدساختن آمریکا متمرکز میشد.
ممکن نیست که ایران از درخواست خود برای لغو تحریمها به منظور وارد شدن به اتاق مذاکرات در شرایط عادلانه انصراف دهد و بسیار بعید است که امریکا به رغم آگاهی از شکست سیاست فشار، تصمیم بگیرد که ناگهان تحریمها را بدون هیچ چشماندازی از دستیابی به توافق، لغو کند.
وقتی رهبری با قاطعیت نوید پیروزی ملت ایران و شکست آمریکا در جنگ اقتصادی زیر سایه برجام را میدهند، چرا برخی از مذاکرات «برد–برد» یا «باخت– باخت » سخن میگویند؟! و چرا تلاشهای خود را بر اقتصاد مقاومتی متمرکز نمیکنند؟
در همان سال 96 که اولين آثار نارضايتيها از عملکرد دولت بهوجود آمد، هيچ کدام از چهرههاي مطرح اصلاحطلبان با مردم صحبت نکردند. گويي اين اصلاحطلبان نبودند که مردم را ترغيب و تشويق به حضور در انتخابات و راي دادن به دولت کردند.